fbpx

Tips voor de
beginner

Niet iedereen begrijpt het als je vertelt dat je graag bloot recreëert.
Zo leg jij vijf vaak gehoorde misvattingen over naaktrecreatie
op een positieve manier uit.

Bron: magazine BlootGewoon! #10  juni 2022 – Illustraties: Studio Stunner

'Wat vies dat iedereen met z'n blote gat overal op gaat zitten'

Naaktrecreatie is juist hartstikke hygiënisch. Als je bloot bent reguleert je lijf de temperatuur beter en je hebt geen last van zweet dat in je kleding trekt. Zonder klamme zwemkleding heb je ook minder kans op huidirritaties in je liezen. Een ongeschreven regel van naaktrecreatie is overigens dat je altijd een handdoek of iets vergelijkbaars meeneemt om op te zitten. Bloteriken douchen trouwens ook altijd voordat ze in het zwembad springen.

blootgewoon magazine tips voor de beginner

'Met al die bloteriken bij elkaar wordt er zeker stevig gesekst'

blootgewoon magazine tips voor de beginner

Nee. Naaktrecreatie heeft niets met seks te maken. Ook exhibitionisme en voyeurisme hebben er niets mee te maken. Dit soort gedrag wordt absoluut niet getolereerd op naaktlocaties. Naaktrecreatie draait om vrijheid en ontspanning en niet om opwinding. De enige overeenkomst met seks is dat je geen kleren draagt, maar blootaanbidders bewaren hun seksuele escapades, net als ieder ander, voor wanneer ze alleen zijn.

'Ben je niet bang voor glurende mannetjes?'

Op plekken waar mensen bloot recreëren is de sociale controle meestal heel gezond ontwikkeld. Men houdt een oogje in het zeil, is met elkaar begaan en vreemd gedrag wordt al snel opgemerkt. Naaktrecreanten zijn ook maar mensen, dus ja, je kunt eens iemand met slechte bedoelingen tegen het lijf lopen. Als je ziet dat iemand zich gek gedraagt, spreek diegene dan vooral aan. Vertrouw je het echt niet, betrek er dan andere mensen bij, zoals een strandwacht of locatiebeheerder. Schroom indien nodig niet om melding bij NFN te maken en in ernstige gevallen bij de politie.

blootgewoon magazine tips voor de beginner

'Wat raar dat kinderen en volwassenen samen bloot zijn'

blootgewoon magazine tips voor de beginner

Alleen volwassenen die onbekend met naaktrecreatie zijn maken deze associatie, want voor naaktrecreanten en hun kinderen is bloot ontspannen totaal betekenisloos. Mensen ontspannen bloot omdat het vrij voelt, niet vanwege rare bijbedoelingen. Het risico op ongewenste situaties is bovendien niet groter op een blootlocatie dan op andere plaatsen waar volwassenen en kinderen samenkomen. Wist je ook dat NFN-leden bij aanvang van hun lidmaatschap het NFN-Veiligheidsprotocol ondertekenen? Dat betekent dat ze akkoord gaan met de gedragscode over gewenst gedrag. Organiseert NFN een evenement voor leden? Dan kom je alleen binnen als je akkoord bent gegaan met het protocol en de gedragscode

'Naaktrecreanten zijn toch allemaal geitenwollensokken?'

Nee hoor, je komt mensen van alle leeftijden en ‘hipheidsniveaus’ tegen. Kijk eens op websites van blootlocaties wat er tijdens het vakantieseizoen allemaal georganiseerd wordt. Zou het aanbod zo divers zijn als er maar één type recreant op af kwam?

blootgewoon magazine tips voor de beginner

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu