fbpx

Review Thermen Berendonck: in je blootje naar de Taj Mahal

De eerste paal moest nog geslagen worden, maar de directeur wist het zeker: Thermen Berendonck in Wijchen wordt het mooiste wellnesscomplex van Nederland. Wij vonden het hoog tijd om dit oriëntaalse miljoenencomplex zelf te beleven. Wij dompelen ons onder in de wonderlijke wereld van mystiek Azië en het verre Oosten. Lees snel onze review!

GEZELLIG DRUK
We rijden over een landweg bij Wijchen als tussen de bomen een oosterse koepel opdoemt. Thermen Berendonck ziet er fabelachtig uit en bij de entree ruikt het lekkerder. Kruidige wierook en Arabische sfeerlichten laten je weten dat dit een Duizend-en-een-nachtpaleis is, en dan zijn we nog niet eens écht binnen.

VAN BLOEMENSAUNA NAAR BLOEMENDOUCHE
Als we op onze teenslippers op het saunaplein staan, zien we dat er een opgieting begint in de Onam-bloemensauna. En dan blijkt die plattegrond met dertien sauna’s en tal van bubbel- en kruidenbaden verdraaid handig, want vanaf het saunaplein kun je wel drie richtingen op. We zoeken de sauna op en passen er nog nét bij. 

De temperatuur in deze kleurrijke cabine is ‘maar’ 60 graden en ook de opgieting blijkt mild. Achteraf ruiken we naar jasmijn, mandarijn en ylang ylang. Het zijn lekker lichte geuren voor zo’n eerste opgieting. Met gloeiende wangetjes gaan we op zoek naar verkoeling. 

 

Naar Thermen Berendonck met 50% korting!

Dompel je onder in de wonderlijke wellness-wereld van mystiek Azië en het verre Oosten. 

Wil je extra voordelig naar Thermen Berendonck? Als lid van NFN Open & Bloot profiteer je van maar liefst 50% ledenvoordeel!

Blootgewoon Sauna Berendonck
Blootgewoon Sauna Berendonck
Blootgewoon Sauna Berendonck
Blootgewoon Sauna Berendonck
Blootgewoon Sauna Berendonck
Blootgewoon Sauna Berendonck

MINTIGE DAMP
Echt heet hebben we het nog niet gehad, dus gaan we voor een tweede beleving. Dat wordt een Ayurvedisch scrubritueel in de Perzische stoomcabine bij de Indiase kruidentempel. Tussen de mintige damp door zien we op de vloer complexe mandala’s opdoemen.De Ayurvedische Pitta-scrub voor dit ritueel is gemaakt volgens een eeuwenoude Indiase gezondheidsleer. Het idee is dat we ons goed voelen als Pitta in evenwicht is met Vata en Kapha, de energieën van lucht en aarde. Als de scrub een kwartier is ingetrokken, besprenkelt de saunameester ons met ijswater. Na afloop is onze huid babyzacht en wat ons betreft is het ritueel geslaagd.

DOBBEREN MET DE EENDJES
We laten alle mooie stortdouches en ijsbakken even links liggen en kiezen voor natuurwater om af te koelen. Het thermencomplex ligt zijlings aan recreatiegebied De Berendonck en vanuit de meditatiesauna en de panoramasauna heb je prachtig zicht op het meer. We spoelen ons af onder de douche op het zandstrandje en duiken dan de plas in.Tevreden dobberen we met de eendjes op het water. Dit voelt sereen.

ZWEMBADBAR
Rozig lopen we naar de ligweide toe en dromen weg op een van de honderden ligbedden totdat regendruppels ons wakker maken. De wolken rommelen en onze magen ook. Op naar restaurant Tri Dosha. Op de kaart staan wat door India geïnspireerde en net zo pikant geprijsde gerechten, maar als je geen fan van curry of koriander bent, kun je ook voor een pasta, salade of tomatensoepje gaan.

TOT IN DE PUNTJES
Voordat we naar huis gaan, stappen we via de traditionele opgietsauna alvast terug de westerse wereld in. Het Duizend-en-een-nachtgevoel is in Thermen Berendonck tot in de puntjes uitgewerkt. Je waant je in Wijchen echt even op wereldreis. We kunnen inderdaad geen mooiere sauna in Nederland bedenken…

Wil je de volledige review van Thermen de Berendonck – en meer interessante artikelen over bloot ontspannen – lezen? Koop dan Bloot! Magazine in de magazinewinkels, onze webshop of op Bol.com!

Tekst Stephanie Reedijk – Beeld Anne Hamers

Menu