fbpx

Nieuw! Spa One. Sauna & wellness in James Bond-decor.

Review Spa One

JAMES BOND-DECOR IN OOSTERHOUT IN BRABANT

Sinds begin april is-ie officieel geopend: Spa One, het bijna on-Nederlands luxe wellnessresort in Noord-Brabant. Voegt het nog wel iets toe in een land waar al zoveel wellness is? BlootGewoon! zocht het voor je uit. Lees snel onze review!.

SAUNA MET TOFFE ARCHITECTUUR
Initiatiefnemers Twan Veraa en André Meerhoff vonden dat er in Breda en omgeving maar weinig te halen viel als het op wellness aankwam… Hun visie? Goudkleurige wanden die ‘spelen met het zonlicht’. Theaterspiegels in de kleedruimtes. Bijzondere ruimtes, zoals de Grand Canyon-achtige ‘Massive Nordic Sauna’. Of ‘House of the Rising Sun’, een warme, oosterse ruimte met een mooi uitzicht over de tuin. En studio’s voor mindfulness en klankschaalsessies. Om van de toffe architectuur van het saunacomplex nog maar niet te spreken. Het is alsof je in een James Bond-film zit. Maar dan in Brabant, tussen Oosterhout en Breda.

ENERGIENEUTRALE WELLNESS
Spa One is bíjna energieneutraal. De energie die het saunacomplex nodig heeft wordt intern opgewekt. Dit gebeurt met een gigantisch aantal zonnepanelen, een tweetal pelletbranders en een eigen warmtekrachtcentrale. Bart Veraa: “Qua regelgeving was dit alles niet verplicht. Maar wij vinden eigenlijk dat het niet anders kan in deze tijd.” Spa One ontving als eerste saunacomplex een Groenverklaring van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

VEGAN VS. VLEES
Kijk je naar andere zaken, dan zou er nog een tandje bij kunnen wat betreft het duurzaamheidsprincipe. Ja, er zijn genoeg tappunten voor je eigen flesje water. Maar op de menukaart staat zeker zoveel vlees als vegan. Op dit punt durft Spa One niet heel scherp te kiezen. Of dat erg is? Voor vleesliefhebbers in ieder geval niet…

Spa One Sauna, Oosterhout
Spa One sauna Oosterhout BlootGewoon
Spa One sauna Oosterhout BlootGewoon
Spa One sauna Oosterhout BlootGewoon

SAUNA ZOALS ‘T BEDOELD IS: BLOOT

Behalve een badjas in het restaurant, gaan de beheerders heel bewust voor “sauna zoals ’t bedoeld is: bloot”. John Pasveer: “Voor ons is dit de enige manier. Voor ons past sauna en badkleding gewoon niet bij elkaar. Dus je zult hier geen badkleding-mag-dagen tegenkomen. Beloofd!”

VOL = VOL
Nog een duidelijke keuze: verdeeld over een oppervlakte van 4000 vierkante meter aan sauna en wellness mogen er per dag maximaal 365 bezoekers naar binnen. Ze doen dit bewust om rust en ruimte te garanderen. Want je komt hier om op te laden. Om dat rendabel te houden, doet het resort geen ‘twee-is-één-acties’. Pasveer: “Wij willen geen grote aantallen bezoekers tegelijk, want dat gaat ten koste van de rust en de beleving.”

BELEVING IN DE SAUNA
Eerlijk is eerlijk: je kunt in dit resort nooit alles uitproberen op één dag. Naast twaalf sauna’s zijn er verschillende zwembaden, whirlpools, zoutbaden, wellnessruimten, een restaurant, lounge en bibliotheek. Elke ruimte heeft een eigen, bijzondere sfeer. Neem plaats in de Four Seasons Waterfall sauna met uitzicht op een heuse waterval. Dobber in de Dead Sea Experience. Maak je luchtwegen vrij in de fijn geurende Mystic Mint. Of laat de Inferno je spieren en gewrichten ‘bewerken’.

VINGERAFDRUK
Voegt het nieuwe Brabantse resort iets toe aan het saunalandschap? Ja, wij zijn er volledig voor gevallen. Niets is aan het toeval overgelaten, maar toch voelt het natuurlijk. Dit zie je ook in het logo. Met wat verbeeldingskracht herken je een vingerafdruk, de jaarringen van een boomstam en de oneindige stroming van het water. Alle drie aanwezig bij Spa One. Check! 

Wil je de volledige review van Spa One – en meer interessante artikelen over bloot ontspannen – lezen? Koop dan Bloot! Magazine in de magazinewinkels, onze webshop of op Bol.com!

Tekst Laura Thuis – Beeld Anne Hamers

Menu