fbpx

Wat is ‘bloot genieten’?

Bikini uit = Streeploos bruin!

Bloot genieten. Dat vult iedereen op z’n eigen manier in. De meeste Nederlanders (zo’n twee miljoen!) brengen hun vrije tijd graag bloot door. Gewoon om uit de hectiek van alledag te stappen. Even offline, wel zo fijn. Bloot helpt hen daarbij. Als het lekker weer is, zoeken ze een naaktstrand op, genieten ze bloot van de zon in de achtertuin of nemen ze een duik in dat mooie Franse meertje op vakantie. Waarom ze dat doen? Omdat het een heerlijk vrij gevoel geeft. En daarnaast is het ook reuze praktisch om letterlijk en figuurlijk niks om het lijf te hebben! Wat denk je bijvoorbeeld van:

  • Geen plakkende badkleding na het zwemmen
  • Geen gestuntel met handdoeken of kleding op het strand of in een krappe tent
  • Mooi streeploos bruin worden
  • Super handig met kleine kinderen
  • Geen zware koffers meezeulen op vakantie
  • Geen zorgen of je er wel hip genoeg uitziet

Eén ding hebben al die bloteriken in ieder geval gemeen: ze doen het voor zichzelf en niet voor een ander. Omdat ze het belangrijk vinden om op hun eigen wijze invulling te geven aan de manier waarop ze ontspannen.

Meisje tussen de zonnebloemen

Wie gaan er graag bloot?

Dat bepaal je helemaal zelf. Naturist, nudist, naaktloper, bloterik… Het ‘beestje’ heeft de afgelopen jaren heel wat namen gehad. Het belangrijkste is, dat jij achter je keuze staat om bloot te ontspannen. Laat jij je leiden door wat anderen ervan vinden? Je doet ’t voor jezelf! Jij bepaalt!

Jouw keuze

Bloot ben je niet zomaar. Iedereen die bloot gaat heeft wel wat koudwatervrees gehad. Zeker de eerste keer, maar na een uurtje weet je eigenlijk al niet beter, het valt je niet meer op. En krijgt er een hele waardevolle ervaring bij. De acceptatie van je eigen lichaam. Geen één lichaam is hetzelfde, dus is het zeker niet iets waar je onzeker over hoeft te zijn. Nu ben je echt volledig jezelf en niemand die daar wat over zegt. Dit is jouw keuze. En dat voelt vrij.

Jongen duikt in het water
Menu