Flevo-Natuur in Zeewolde

Dagen
Uren
Minuten
Seconds

-BlootGewoon! Festival op Flevo-Natuur-

Heb jij zin in een goed meerdaags feest op Nederlands grootste blootlocatie? Dan moet je van 19 t/m 21 juli 2019 bij het BlootGewoon! Festival op Flevo-Natuur te Zeewolde zijn!

Al ruim 1150 tickets verkocht!
blootgewoon festival openlucht bioscoop

Wat kun je op het festival verwachten? Veel!

Uiteraard een goede sfeer, fijne muziek, gezellige mensen, heerlijk vers eten – van barbecue tot ofyr en sushi – en lekkere drankjes. Uitgebreid ontspannen kan zeker. In het zwembad, de jacuzzi en tijdens een massage bijvoorbeeld, of bij een meesterlijke opgieting in de sauna. Leer zelf wat bij door deel te nemen aan een van de vele workshops zoals yoga, poi, musiceren met tankdrums of djembe’s en nog veel meer. Of doe mee met een lachsessie, Caribisch dansen of capoeira. Of wat dacht je van meditatie met klankschalen, Reiki of een zandleesconsult.

Ook zijn er volop mogelijkheden voor de sportievelingen. Ga lekker volleyballen, jeu de boulen of tennissen! De kinderen kunnen los op de airtrampoline en het recreatieteam verzorgt diverse activiteiten. Om lekker te shoppen komt er een zomerse markt met diverse artikelen. Het is er allemaal!

Programma BlootGewoon Festival 19 - 21 juli 2019

Kampvuur en film

Vrijdag 19 juli ben je vanaf 13:00 uur van harte welkom om je te installeren en alvast de faciliteiten zoals het zwembad en de sauna te gebruiken. Het festival begint op vrijdagavond heel relaxed bij een groot kampvuur. Zingen en muziek maken mag! Voor het slapengaan kijken we een mooie film in de open lucht op een megagroot scherm. de suikerspinnen en popcorn staan klaar!

De dagen erna heb je een scala aan mogelijkheden. Er is echt voor ieder wat wils. Zaterdagavond gaan we met de voetjes van de vloer tijdens de feestavond met swingende livemuziek in de festivaltent. De zaterdagavond sluiten we af bij de poolbar.

Als je nog energie over hebt kun je je op zondag uitleven met diverse oud-Hollandse buitenspelen. In de namiddag/avond sluiten we af met een heerlijke barbecue.

Kies je tickets:

Nu met gratis UV polsbandje

Weekendkaart
30,80
  •  

Nu met gratis UV polsbandje

Zaterdagkaart
20,80
  •  

Overnachten

Geniet optimaal van het festivalweekend door te blijven overnachten op vakantiepark Flevo-Natuur. Speciaal voor het BlootGewoon! festival is er midden op het eiland een festival kampeerveld ingericht – direct naast het festival! Hier beleef je een heerlijke blootvakantie én een te gek festival. Je kampeert al voor € 27,20 per nacht met twee personen. 

Je kan ook een accmmodatie huren op Flevo-Natuur. Wil je liever één dag gaan of lekker thuis slapen? Dat kan ook.

 

Veelgestelde vragen

Over het BlootGewoon! festival

De Weekendkaart geeft je het hele festivalweekend (19 t/m 21 juli) toegang tot het festival. Met de zaterdag kaart ben je alleen op zaterdag 20 juli welkom.Wil je 2 dagen komen? Koop dan een weekendkaart.

In de ticketprijs is de toegang tot Flevo-Natuur en het BlootGewoon! festivalterrein inbegrepen. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten en activiteiten die het festival te bieden heeft, zoals de openluchtbioscoop (op vrijdag), wellness-activiteiten, sportieve activiteiten, de muziekavond en het zwembad. Voor sommige workshops en behandelingen wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Eten en drinken is niet inbegrepen bij de ticketprijs, munten zijn op het festivalterrein te koop (pin).

Overnachtingen zijn niet inbegrepen bij de ticketprijs. Je kunt festivalovernachtingen reserveren bij Flevonatuur

Het BlootGewoon! Festival is voor alle leeftijden. Het programma biedt een scala aan mogelijkheden. Er is echt voor ieder wat wils. Kinderen t/m 12 jaar zijn gratis welkom onder begeleiding van een betalende ouder of voogd.

  • Op vrijdag 19 juli kun je Inchecken op de camping vanaf 13:00 uur. Het programma begint vanaf 18:00 uur.
  • Zaterdag programma vanaf 11:00 uur tot een uur of 01:00 uur.
  • Zondag programma vanaf 12:00 uur tot een uur of 21:00 uur.

Het festivalkampeerterrein gaat vrijdag om 13:00 uur open. Voor het parkeerterrein vindt de ticketcontrole plaats. Het festivaleiland gaat vrijdag om 18:00 uur open. Zaterdag start de ticketcontrole om 10:00 uur en gaat het festivaleiland om 11:00 uur open. Op zondag sluiten we vanaf 17:00 uur af met een grote barbecue. 

De dresscode is in principe bloot. Maar natuurlijk trek je gewoon iets aan als je bijvoorbeeld bijna verbrandt, het koud hebt of als het voor een activiteit fijner is. 

Net als overal is ook op een blootlocatie sociaal en respectvol gedrag voor iedereen prettig om blootgewoon te genieten. Enkele do’s en dont’s:

  • Toon respect voor anderen en je omgeving
  • Niet fotograferen of filmen zonder toestemming
  • Niet gluren of cruisen
  • Geen seks of seksueel getinte lichaamsversieringen.

Ook met minder zomers weer gaat het BlootGewoon! festival gewoon door. Er is in de organisatie van het festival rekening gehouden met genoeg overdekte ruimtes en een plan voor minder goed weer. 

De eet- en drinkmunten zijn vanaf €2 per stuk verkrijgbaar op het festivalterrein. Betalen kan met pin of contant. De munten zijn tot 31 december 2019 inwisselbaar op andere evenementen op Flevo-Natuur, voor contanten of consumpties in Grand Café ’s Centrum.

Eten & Drinken
Grandcafé ’s Centrum verzorgt in haar eigen restaurant en op het festivaleiland het eten en drinken.

Vrijdagavond
Buitenbar
Popcorn
Snacks
Grandcafe ’t centrum

Zaterdag
Ijs
Snackwagen
Grandcafe ’t centrum
Buitenkeuken met OFYR met: saté, spareribs, vis, vega en salade
Buitenbar

Zondag
Buitenbar
Snacks
Grandcafe ’t centrum
Grote BBQ

Er zijn tijdens het festival wegwerkzaamheden in de buurt, dus plan je route vooraf goed. Kijk vlak voor vertrek nog even op onze website voor de allerlaatste route-info. 
 
Flevo-Natuur heeft een groot parkeerterrein en ook langs de toegangsweg kun je parkeren. Als je komt kamperen is het niet de bedoeling dat je met de auto het terrein op gaat. Dus ‘travel light’ of loop een paar keer heen en weer. Het festivalkampeerterrein op het eiland is überhaupt niet met de auto bereikbaar. Als je met de caravan of vouwwagen komt, kun je deze op z’n plek zetten en daarna je auto buiten het terrein parkeren.

Vind je het leuk om anderen te leren kennen en samen het festival beleven? Het ontmoetmoment daarvoor is op zaterdag om 13:30 uur bij de BlootGewoon!-infostand.

Neem niet teveel mee, maar vergeet in elk geval je badlaken/hamamdoek en zonnebrandcrème niet! Op zaterdag beginnen we de dag ontspannen met yoga, dus een yogamatje is ook handig.

De munten voor eten & drinken zijn met de pin te koop – vergeet je pinpas dus niet. Wil je genieten van een massage, behandeling of wat leuke producten kopen dan is het handig om ook wat contant geld bij je te hebben. 

Kluisjes zijn (beperkt) aanwezig op het plein voor de supermarkt. Deze zijn tegen vergoeding beschikbaar – de sleutels zijn verkrijgbaar in de infotent bij Flevo-Natuur. Verder houd je zelf je spullen in de gaten of leg ze in je tent/auto. De organisatie is niet aansprakelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van jouw eigendommen.

 

Neem je NFN-ledenpas, en als je die niet hebt je identiteitsbewijs, mee naar het festival, want je persoonlijke ticket op naam wordt hiermee vergeleken. Daarna doen wij je festival polsbandje bij je om. Deze dien je tijdens het festival altijd om te houden. Dit wordt gedaan in het kader van het NFN-veiligheidsprotocol, dat samen met de NFN-gedragscode van toepassing is op alle gasten. Op deze manier kan iedereen prettig en veilig bloot van het feest genieten. 

Net als in de geklede wereld is sociaal en net gedrag op een blootlocatie voor iedereen prettig. Wat gebruikelijk is op een blootlocatie, is voor de meeste bezoekers waarschijnlijk gesneden koek, maar voor de zekerheid hieronder enkele do’s en don’ts op een rijtje.

Tijdens het BlootGewoon! Festival is de organisatie herkenbaar aan de BlootGewoon! shirts. Ook de beveiliging en de EHBO medewerkers zijn herkenbaar aanwezig. Mocht je worden lastiggevallen, je onveilig of onheus bejegend voelen, meld je dan bij de organisatie. 

Bij de ingang van het festivaleiland ontvang je een programmaboekje met een plattegrond en de huisregels.

LOCATIE

Wegwerkzaamheden tijdens het festival

Er zijn tijdens het festival wegwerkzaamheden in de buurt, dus plan je route vooraf goed via www.vananaarbeter.nl

Vanaf 4 juni t/m eind juli is de Slingerweg wegens werkzaamheden afgesloten tussen de Eemhof en de Wielseweg. Flevo-Natuur is tot eind juli vanaf de Almere (A27) kant niet via de Eemmeerdijk en Slingerweg te bereiken. Vanuit Almere (A27) kun je via de N305 en N301 komen. Vanaf die kant is de Slingerweg gewoon toegankelijk.

De bus rijdt niet over de Wielseweg. Een alternatief is carpoolen, een taxi of vanuit bijvoorbeeld Nijkerk de Regiotaxi. Voor informatie en reserveringen: www.flevoland.nl/loket/regiotaxi-flevoland

Menu