fbpx

Inspiratie

mijn eerste keer

Echte verhalen over allereerste blootervaringen

Per ongeluk op de blootcamping

Het was juni 1972. Met een auto volgeladen met onze kinderen, de tent en de hele kampeeruitrusting reden we richting Istrië, toen nog horend bij Joegoslavië.  Wij wisten niet af van het bestaan van naaktrecreatie.  Bij de kust aangekomen, stond bijna bij elke camping het woord FKK. We hadden geen idee wat dat was en gingen er vanuit, dat dit reclameborden waren van één of ander Joegoslavisch merk.

Er ging plots een lichtje branden

Tegen de avond kwamen we bij een mooie camping aan en we kregen een prachtige plaats onder de bomen met uitzicht op zee. Mijn vrouw liep met de kinderen over de camping en ik zette even de tent op. Ons viel niets op, het was een frisse avond en iedereen had was gewoon  gekleed. 

We gingen die avond vroeg naar bed, moe van de lange autorit. De volgende morgen werd ik wakker, de zon hoog aan de hemel en ik ging mijn bed uit, trok een boxershort aan en liep naar buiten. ‘Wat krijgen we nou’,  dacht ik. Tegenover ons stond een Italiaanse familie die bloot zat te ontbijten in de ochtendzon.

Plots zag ik meer blote mensen op de camping, dus ging er plots een lichtje branden. Ik liep terug de tent in, mijn vrouw was inmiddels wakker. Ik trok mijn boxershort uit en zei: ‘Het is zo warm al, ik trek die broek uit!’ Mijn vrouw keek me aan of ik gek was geworden. 

 

“Tegenover ons stond een Italiaanse familie die bloot zat te ontbijten in de ochtendzon.”

Henk

'Jan, Jan, een blote man!'

Mijn vrouw kwam ook naar buiten en ook zij trok dan toch maar haar kleren uit. En eerlijk gezegd, ze was sneller gewend dan ik, na drie dagen was ze helemaal om. Dagen later bleken wij niet de enigen zijn, ook mensen die een huurcaravan hadden verderop werden verrast. De schreeuw van die vrouw vergeet ik niet meer: ‘Jan, Jan, hier loopt een blote man!’

Sindsdien kampeerden we altijd bloot. Inmiddels huren we een accommodatie, maar we gaan  nooit meer anders! 

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu