fbpx

Inspiratie

mijn eerste keer

Echte verhalen over allereerste blootervaringen

Marijke ontdekt bloot zonnen

Het is inmiddels zo’n 25 jaar geleden. Mijn toenmalige collega en ik hadden afgesproken om een avondje Rotterdam Filmfestival te ervaren. Het was een prachtige dag. De zon straalde, het was warm. In het kort de perfecte zomerdag. Veel te mooi weer om in een of andere kroeg weg te smelten!

“Het eerste moment dat ik uit de kleren stapte was ontzettend spannend, maar de mensen op het strand keken niet eens op of om.”

Marijke

Naaktstrand

Mijn mannelijke college stelde voor om dan maar naar het strand te gaan. Maar ik had mijn badkleding helemaal niet bij mij! Dat strand was voor hem leuk en aardig, mannen kunnen namelijk in hun boxershort prima aan het strand liggen. Maar hoe moest ik dat oplossen?! Toen stelde hij voor om dan maar naar het naaktstrand te gaan. Dan hadden we ook geen problemen met de badkleding. Tja…. Ik kan niet zeggen dat ik niet overvallen was. Maar de zon lokte en het strand klonk heerlijk. Dus uiteindelijk stemde ik toch in.

Over de drempel

Op naar Hoek van Holland dan maar. Mijn collega had daar zijn vaste plekje. Het eerste moment dat ik uit de kleren stapte was ontzettend spannend (zelfs na 25 jaar heb ik die spanning soms nog steeds). Maar de mensen op het strand keken niet eens op of om. Ook merkte ik dat mijn collega het nog wel spannend vond, terwijl hij al heel veel blootervaring had. Dit hielp mij over de drempel over en het moment dat ik deze stap maakte was het heerlijk. We hebben de hele middag in het zonnetje gelegen en vielen op een gegeven moment zelfs in slaap.

Pijnlijk bioscoopbezoek

Dit maakte ons strandbezoek ook een wat pijnlijke ervaring. Toen we wakker werden waren we namelijk kreeftenrood verbrand! Toen we eenmaal in de bioscoopzalen van het filmfestival waren konden we nauwelijks op de bioscoopstoelen zitten! Maar bikkels als we waren hebben we alle films afgekeken. Dan wel zittend op de trap van de bioscoop. Het was me meer dan duidelijk, naakt zonnen is super, maar alleen als je je goed insmeert!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu