fbpx

Inspiratie

mijn eerste keer

Echte verhalen over allereerste blootervaringen

Inge gaat bloot kamperen

Ik was begin 20. Op een dag was ik op bezoek bij mijn ouders en samen waren we door oude fotoalbums aan het bladeren. Toen kwamen we opeens bij een foto uit die mij toch wel liet schrikken!

“Mijn vader zei: “Je kunt er geen mening over hebben als je er zelf geen ervaring mee hebt.”

Inge

Fotoalbum

Ik zag een foto van mijn eigen vader die in zijn tuinstoel heel relaxt de krant aan het lezen was. Alleen was er één ding in de foto dat mij liet schrikken. Bloot! BLOOT! JAKKES! Mijn vader zat bloot in de tuinstoel! Toen zei mijn vader “Je kunt er geen mening over hebben als je er zelf geen ervaring mee hebt”. 

Toch op vakantie?

Een aantal jaar later kwam er verandering in. In 2002 liet ik mij op de terugreis na een vakantie in Frankrijk toch overhalen om te overnachten op een blootcamping. Nou, het was me echt een ervaring! Wat was het onwennig. Ik durfde nauwelijks de caravan uit met mijn “Witte Bikini”. Maar toen ik begon te wennen aan het bloot zijn voelde ik me ontzettend ontspannen! Er was een topsfeer die zo anders was dan ik gewend was.

Vrijheid, blijheid en een beetje liefde

Mijn vader had gelijk! Ik was helemaal om! Sinds die dag ben ik ieder jaar bloot gaan kamperen. Ik heb zelfs mijn huidige partner op een blootcamping ontmoet! Hij was dat jaar voor het eerst bloot op vakantie, meegesleept door zijn vrienden. Dat onwennige was zo herkenbaar! Samen gaan wij nu ieder jaar bloot op vakantie. Ook bezoeken we regelmatig de sauna of gaan dagjes naar het naaktstrand. We hebben elkaar helemaal gevonden in het bloot recreëren!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu