fbpx

De afrekencultuur

Mogen we nog wel een afwijkende mening hebben?

Pas op je tellen, want voordat je het doorhebt bent je gecanceld. We zien het met prominente mediafiguren, met televisieshows en – helaas – ook de Blootzwemdag van BlootGewoon!. 

Bron: magazine BlootGewoon! #10  juni 2022 – Beeld: Van Santen & Bolleurs

Twaalf jaar lang was er niets aan de hand. Maar in jaar dertien – oprecht een ongeluksgetal – werd de jaarlijkse Blootzwemdag in het Tikibad geannuleerd. Niet omdat NFN Open & Bloot dat wilde en ook niet omdat het Tikibad of de burgemeester van Wassenaar er klaar mee waren. Nee, er ontstond enorme ophef op social media over de zwemdag. Volwassenen en kinderen die baantjes trekken en van glijbanen roetsjen zonder badtextiel: dat kan volgens sommigen niet. Een groep tegenstanders kondigde een demonstratie aan bij de gemeente Wassenaar en dat was voor het Tikibad reden om de stekker uit de zwemdag te trekken. Je zal maar met je kinderen tussen een hoop spandoeken door naar binnen moeten: dan is de lol er gauw vanaf. Of erger: er kunnen gevaarlijke situaties ontstaan.

Lees het volledige artikel in magazine BlootGewoon!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu