fbpx

Blog

bloot wandelen

tessa blogt over haar franse bed & breakfast

We hebben in de vijf vakantieseizoenen die we nu hebben gedraaid al vele en hele diverse gasten mogen ontvangen. De één komt om een week alleen maar te zonnen en te relaxen in z’n blootje, neemt af en toe een duik in het zwembad en doet verder niet al te veel. Daar is het vakantie voor, toch? De ander wil liever een actievere vakantie. Zo zijn er veel die van wandelen houden en sommigen zweren erbij dat wandelen in je blootje net een extra vrij gevoel geeft.

Heb jij het wel eens ervaren; wandelen door de vrije natuur in je blootje? Dit zal misschien niet het eerste zijn waar je aan denkt, als je het hebt over naaktrecreatie. Wellicht houd je het liever op een bezoek aan de sauna of het naaktstrand. Dit zijn de meest gangbare plekken waar je veilig bloot kunt zijn. Alhoewel met dit winterse weer het strand niet echt voor de hand ligt, dan is de warme sauna een betere optie ;-).

Heb jij dit wel eens mogen ervaren, een wandeling door de vrije natuur in je blootje?

Maar goed, terug naar het onderwerp; sommigen vinden het dus prettig om ergens in de vrije natuur – op een afgelegen plek – in hun blootje te wandelen. Uiteraard hebben ze dan wel kleding of een omslagdoek bij zich voor als ze in de verte iemand aan horen komen.

Natuurlijk is het heerlijk om de vrijheid te ervaren en geen knellende kleding te hoeven dragen. Iedereen mag daar zijn of haar eigen keuze in maken. Maar ik persoonlijk wil dit het liefst wel ervaren zonder zorgen en dus op een plek waar ik niet bang hoef te zijn om geklede mensen tegen te komen. Niet dat ik bang ben dat andere mensen me bloot zien, maar ik wil niemand laten schrikken en daarnaast heb ik geen zin in eventuele discussies die daarop zouden kunnen volgen.

Blog bloot wandelen

Voor beginners op blootgebied is het meest voor de hand liggende dan om naar een blootcamping te gaan waar je vrij bloot kunt rondwandelen. Er liggen veel prachtige locaties lekker dichtbij huis, gewoon in Nederland. Hier kun je ervaren hoe lekker het is om de hele dag in je blootje rond te lopen. In het begin misschien nog wat onwennig, maar dat went snel hoor! Iedereen is namelijk bloot :-).

Omdat we weten dat heel veel van onze b&b-gasten ook van bloot wandelen houden, gaan wij hier in Frankrijk aan de slag met het maken van paden op ons terrein. Doordat het terrein nogal steil loopt en de bomen en struiken hier behoorlijk welig groeien, was het tot nu toe niet echt een pretje om in je blootje het terrein van 5,5 hectares te verkennen. Want wie wil er nou met zijn blote huid vast komen te zitten in een braamstruik, oei!

Maar  na vijf jaar iedere winter verbouwd te hebben, is het deze winter dan zover: we gaan nu écht wandelpaden maken aan beide zijden van de rivier! Hier zullen we flink wat maanden mee zoet zijn en hulptroepen voor moeten inroepen. Om gemakkelijk aan de overzijde te komen willen we ook een touwbrug gaan plaatsen. Werk genoeg om een winter mee zoet te zijn. We laten je het resultaat graag zien! Tot ziens in de volgende blog!

TESSA

TESSA

Even voorstellen

Mag ik me even voorstellen? Ik ben Tessa en samen met mijn man ben ik de trotse eigenaar van een kleinschalige Bed & Breakfast in Frankrijk (in Frankrijk heet dit ‘chambres d’hôtes’). Wij ontvangen hier volwassenen die van bloot vakantie vieren houden. Misschien ken je ons nog wel van ‘Ik Vertrek’.

Menu