fbpx

Campagne Voel je vrij, geef je bloot

Antwoorden quiz

Vraag 1

Wat heeft iedere naaktrecreant standaard bij zich?

Juiste antwoord: B. Iedere naaktrecreant heeft een handdoekje bij zich om op te zitten als hij/zij ergens plaatsneemt of om even om te slaan als de omstandigheden hierom vragen. Al zijn een tas en zonnebrand natuurlijk ook handig om bij je te hebben. 

Vraag 2

Wat is een ongeschreven regel op blootlocaties?

Alle antwoorden zijn juist! Je maakt nooit (zonder expliciete toestemming) foto’s of video-opnames van andere mensen. Ook niet op de achtergrond van je eigen vakantiekiekjes. Je staart niet naar andermans geslachtsdelen, billen of borsten. In het zwembad ben je bloot.

Vraag 3

Moet je altijd bloot zijn op een blootlocatie?

Juiste antwoord A. Temperatuur is een gevoelsgrens en die ligt voor iedereen anders. Belangrijk is dat je doet waar je je prettig bij voelt, maar dat je in principe wel bloot gaat wanneer de omstandigheid en/of activiteit dit niet belemmert.

Vraag 4

Mag je in Nederland alleen bloot recreëren op daarvoor officieel aangewezen locaties?

Juiste antwoord: C. in Nederland is naaktrecreatie bij wet geregeld. NFN heeft in 1986 actief bijgedragen aan de totstandkoming van deze wet. Lees meer hierover op blootgewoon.nl/naaktrecreatie-en-de-wet/.

Vraag 5

Hoeveel naaktrecreanten telt Nederland?

Juiste antwoord: C. herhaaldelijk onderzoek (Motivaction, diverse onderzoeken) heeft uitgewezen dat zo’n 2,5 miljoen Nederlanders met enige regelmaat graag bloot recreëren. Mensen die alleen bloot in de sauna recreëren zijn in dit aantal niet meegenomen.

Meer weten?

Lees de veelgestelde vragen en antwoorden

Heb je interesse in nog meer leuke, nuttige en interessante weetjes over naaktrecreatie? 

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu