fbpx

8 voordelen van een blote vakantie

Je vakantie bloot doorbrengen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Maar wellicht is het toch het overwegen waard als je weet welke voordelen er allemaal aan zitten. We zetten er acht voor je op een rijtje.

1. Je komt op de mooiste plekken

Net als naaktstranden liggen ook blootcampings (of naturistencampings, zoals ze vaak genoemd worden), b&b’s, hotels, appartementen en vakantiewoningen vaak op de meest schitterende plekken. Of je nu houdt van de zee of juist van de bergen: de kans is groot dat jij een prachtige plek vindt om je vakantie door te brengen als je besluit om dit in je blootje te doen.

2. op een blootvakantie gaat het niet om uiterlijk

Het klinkt misschien een beetje gek. Als je in je blootje bent kan iedereen toch alles van je lichaam zien?

Het bijzondere is: daar is eigenlijk niemand mee bezig op een blootlocatie. Jong, oud, dik, dun: iedereen is wie hij/zij is. Hierdoor ben je minder bezig met het uiterlijk van de ander. Dat laagje vet of die wat behaarde benen zijn echt voor niemand een punt.

Daar hoef je je dus niet druk over te maken. Dat is toch de  ultieme vorm van ontspanning?

3. Op blootlocaties is het meestal heel schoon

Mensen die bloot op vakantie gaan, zijn vaak erg sociaal. Ze houden rekening met hun medemens en hun omgeving.

Daarom zijn deze plekken vaak erg schoon. Bovendien heerst er meestal een fijne, sociale, sfeer.

4. Je hoeft niet na te denken over je kledingkeuze

Elke dag weer diezelfde vraag: wat zal ik aan doen? Wil je je op vakantie echt met dit soort dingen bezig houden?

Volgens ons is het antwoord simpel: nee!

Je kunt, als je wilt, de hele dag in je  blootje doorbrengen en hoeft dus niet na te denken over welk t-shirt bij welke broek staat en of je nog wel goed in je favoriete zomerjurkje past.

En ben je ook niet aan het hannesen met je kleding in een krap douchehokje of kleine tent!

 

 

5. geen zand en klamme badkleding

Eén van de grootste irritaties tijdens een dagje strand is wel zand in je badkleding. En daar heb je geen last van als je je vakantie bloot doorbrengt. 

Ook heb je geen natte badkleding die koud aanvoelt nog urenlang klam is. Nóg een voordeel: je bent af van het naspoelen van je bikini of zwembroek.

6. Geen kleding, geen stress

Dat zul je net zien. Net als je dat ene leuke shirt aan hebt, valt er er een klodder van je ijsje op. Dat zal je niet gebeuren als je geen kleding aan hebt. 🙂

Ook heb je niet zoveel zware koffers en tassen bij je. Als je bloot op vakantie gaat heb je natuurlijk veel minder kleding (en dus bagage) bij je. Extra plek over voor een paar mooie boeken of dat leuke gezelschapsspel.

En wat te denken van al die keren dat je een wasje moet doen of je badkleding uit moet spoelen? Die tijd kun je vast beter gebruiken…

7. Je wordt prachtig egaal bruin

De hele dag door de zon op je hele huid voelen is heerlijk. En bij thuiskomst is je hele lichaam mooi egaal bruin gekleurd.

Dus geen witte billen, zichtbare schouderbandjes of kleurverschillen op je armen en benen. Zo’n mooi zomerkleurtje heb je nog nooit gehad!

8. Naakt Zwemmen is heerlijk

Iedereen die ooit in zijn/haar blootje gezwommen heeft kan het beamen: naakt zwemmen voelt heerlijk vrij. Dat een klein stukje textiel zo’n verschil kan maken! Wie wil dat vrije gevoel nou niet?

En juist op vakantie ben je vaker in het water te vinden. Dus probeer het eens!

BlootGewoon! is een merk van NFN Open & Bloot. Met jouw steun kunnen wij ons werk blijven doen en help jij mee om een belangrijk doel te bereiken: dat bloot als recreatievorm nog meer maatschappelijk geaccepteerd wordt. Bloot = gewoon! Vind jij dat ook? Word lid van NFN Open & Bloot, we kunnen jouw support goed gebruiken! 

Dit doen wij voor jou

Diensten en producten NFN Open & Bloot

Word lid Blootgewoon

*Op een lidmaatschap van NFN Open & Bloot zijn de lidmaatschapsvoorwaarden van toepassing.

Menu