Reviews locaties wereldreis

JOS & SAVANNA

BlootGewoon! bloggers Jos & Savanna gaan samen 9 maanden op wereldreis en nemen je mee naar (blote) plekjes aan de andere kant van de wereld. Hier lees je welke locaties zij bezochten en wat zij hiervan vonden. 

Auckland Outdoor Naturist Club

AONC is 26 hectare groot en telt 250 leden. Elke zaterdag zijn leden bezig om het terrein op en top te houden. Een groot gedeelte van het terrein is natuur, hier is een wandelroute aangegeven van ongeveer 20 minuten. Als je hier wandelt voelt het niet meer alsof je aan de rand van Auckland bent, je hoort allemaal tropische vogels en ziet bomen die je nog nooit eerder gezien hebt. Langs de route stroomt ook een klein beekje waardoor je je nog dichter bij de natuur voelt.

Op dit stuk terrein staan zeldzame planten, de overheid heeft de vereniging $15.000 (dit staat ongeveer gelijk aan €8.600) gegeven om deze planten te beschermen. Op AONC zijn ze veel bezig met de natuur, een paar weken terug hebben ze met vrijwilligers wel meer dan 100 bomen geplant!

Op het terrein zijn veel faciliteiten waar wij, als budget backpackers, uiteraard graag gebruik van hebben gemaakt. Zo hebben wij na een frisse duik in het zwembad heerlijk genoten van de sauna en een warme jacuzzi. Ook konden wij hier onze wasjes draaien en hebben we beschikking over de keuken die grenst aan de bar. Toch even wat anders dan een kleine gedeelde kamer in een hostel.

Voor de sportieve mensen hebben ze hier op AONC een kleine sportschool, een volleybalveld, petanque, mini-golf baan en een pooltafel. Aangezien wij behoorlijk wat klim en klauterwerk hebben gedaan in de omgeving, hebben wij onszelf voornamelijk verwend met de stomende jacuzzi om onze voetjes wat rust te geven.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Over Jos & Savanna

Wij zijn een eigenwijs, spontaan, zorgzaam koppel dat dol is op reizen. Het liefst zijn wij altijd onderweg. Op zoek naar gekke avonturen, lekkere biertjes (of wijntjes) en nieuwe mensen. Wij zijn altijd in voor gezelligheid en maken overal een feestje van. Genieten zit in de kleine dingen, toch?

We zijn beide twintigers en  student. Na een paar jaar lange afstand relatie gingen we samenwonen in een knus studentenhuis. Helaas nemen we nu afscheid van ons fijne plekje, maar niet voordat we een dik afscheidsfeest hebben gegeven! We nemen namelijk de grote stap en zetten ons drukke studentenleventje tijdelijk stop  voor een nieuw avontuur. Een wereldreis!

Menu